Web sitemize hoşgeldiniz, 29 Mart 2024

Bedelli Askerlik 2014

Bedelli Askerlik 2014

AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Kızılcahamam kampı sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer devlet görevlileri ile görüştükleri bedelli askerlik konusunu Twitter sitesinden attığı twitlerle duyurdu.

Milletvekilinin Twitter hesabından attığı twitler şu şekilde;

1- Bedelli askerlikte vatandaşların yaptıkları başvurular, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlere (bakaya kalanlar) oranla düşüktür

2-Bedelli Askerliği talep edenlerle başvuranlar arasındaki büyük oran farkının en büyük sebebi; “BAŞVURU ŞARTLARI” dır..

3- Bedelli Askerlikte başvuru sayısının az, talebin ise çok olmasının sebebi olan bedeli askerliğe başvuru şartlarında düzenlemeye gerekir

4- Bedelli Askerlik te düzenleme yapılması gereken şartlardan birisi FİYAT, diğeri de YAŞ SINIRI’dır.

5- Bedelli Askerlikte yaş şartında en alt rakam olarak 25-28 yaş aralığı, başvuru oranının düşüklüğüne bakılırsa daha makul bir seviyededir.

6- Bedelli Askerlikte fiyat ya yaş sınırı alta indirilip sabit kalabilir ya da yaş sınırı ile beraber indirilebilir.

7- Yürüttüğümüz görüşmelerde bedelli askerliğin Mart ya da Nisan ayında torba yasa kapsamına alınacağına yönelik bir kanaat oluşmuştur.

8-İşyerini yeni açanların,hasta olan çocuk,eş,anne-babasına bakmakla yükümlü bulunanların mağduruyetinin giderilmesi zaruri bir hal almıştır.

9- Bedelli askerlikte yaşa takılanların yaşadıkları problemlerin farkındayız. Yeni torba yasada bu hususun sıkı takipçisi olacağız.

 

Akp Hatay Milletvekilinin bu twitleri üzerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptığı açıklamada Kızılcahamam kampında bedelli askerliğin gündeme bile gelmediğini, her sene bedelli askerlik çıkacak diye bir durumun bulunmadığını ve yakın bir zaman içerisinde bedelli askerlik çıkarılmasının düşünülmediğini belirtti.

 

Akp Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu yaklaşık 5 saat sonra twitter hesabından şu iletileri paylaştı;

1- BEDELLİ ASKERLİKLE İLGİLİ HALKIMIZIN BEKLENTİLERİ MALUMDUR.
2- BU KONUDA TÜM HALKIMIZIN ORTAK FİKRİ OLDUĞUNU TAHMİN ETTİĞİMİZ DÜŞÜNCELERİ, BİZ DE ARKASINDA DURARAK MADDELER HALİNDE SIRALADIK.
3- BEDELLİ ASKERLİKLE ALAKALI KIZILCAHAMAM’DA “HÜKÜMET YETKİLİLERİ” İLE HİÇBİR ŞEKİLDE GÖRÜŞME YAPILMAMIŞTIR.
4- KIZILCAHAMAMDA ARKADAŞLARIMIZLA OLAN FİKİR PAYLAŞIMI DNŞMN F. RİGAN TARAFINDAN HÜKÜMET YETKİLİLERİYLE YAPILAN GÖRÜŞME ŞEKLİNDE AKTARILDI
5-YANLIŞ ANLAŞILMAYA SEBEP OLAN TWET DNŞMN FEHMİ RİGAN TARAFINDAN DÜZELTME NİYETİYLE HEMEN SİLİNMESİNE RAĞMEN HIZLI BİR ŞEKİLDE YAYILMIŞTIR.
6- BEDELLİ ASKERLİKLE ALAKALI YOĞUN TALEPLERİ YERİNDE BULUR VE TWETLERDE PAYLAŞTIĞIMIZ HİSSİYATIMIZIN AYNI ŞEKİLDE DEVAM ETTİĞİNİ BELİRTİRİZ
7- YANLIŞ ANLAŞILMAYA SEBEP VERMEMİZDEN DOLAYI DA, MÜTEESSİR OLDUĞUMUZU İFADE EDERİZ

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.