Web sitemize hoşgeldiniz, 24 Nisan 2024

İhtiyacı Olan Asker Ailelerine Yardım 2018

İhtiyacı Olan Asker Ailelerine Yardım 2018

Askere giden bir kişi, askerlik görevini yerine getirdiği süreç içinde çalışamayacağı için maddi ihtiyaçlarının ailesi tarafından karşılanması gerekir. Türk Silahlı Kuvvetleri, her askere harçlık adı altında bir miktar ödeme yapar. Maaş olarak bilinen bu ödemeyi her ay gerçekleştirir. Fakat ödenen bu harçlık genelde düşük bir miktardır ve sadece temel ihtiyaçlar düşünülerek verilmektedir. Bu nedenle askerler, ailelerinden maddi destek isterler. Ekonomik durumu iyi olmayan aileler için ise bu büyük bir sorundur.

Bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bir çalışma yapılmıştır. Çalışmanın ardından asker ailelerine yardım uygulaması hayata geçirilmiştir. Bu uygulamam ile maddi durumu yetersiz olan ailelere bir miktar ödeme yapılmaya başlanmıştır. Ekonomik olarak kötü durumda olan ailelerin çocukları askerde olduğu süre zarfında Bakanlık tarafından bu ailelere yardım parası ödenmektedir.

Bu yardım parası, evli askerlerin eşine, bekar askerlerin ise annesine ödenir. Anne hayatta değilse yardım parasını askerin babası da alabilir. Bu aşamada en önemli nokta, askerin eşinin, annesinin ya da babasının sosyal güvencesi olmamasıdır. Sosyal güvencesi olan ailelere ödeme yapılmamaktadır.

Asker ailesinin bu yardım parasını almaya hak kazanması için Vakıf Mütevelli Heyeti’nin o aile için muhtaçlık kararı vermiş olması gerekmektedir. Vali ya da kaymakam başkanlığında toplanan ve aralarında belediye başkanı, muhtar, STK temsilcileri, müftü, milli eğitim, tarım, sağlık ve maliye bakanlıklarının il ya da ilçe müdürlerinin bulunduğu Vakıf Mütevelli Heyeti, başvuruları değerlendirerek ailenin ekonomik durumunu belirleyerek muhtaçlık kararı verir.

Asker Ailelerine Yapılan Yardım Ne Kadardır?

Bu yardım parasından yararlanmak isteyen asker ailesi üyesinin nüfus cüzdanı ile bağlı olduğu ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurmaları yeterlidir. Ardından kişinin mal varlığı kontrol edilir ve inceleme amacıyla ev ziyareti yapılır. Onaylanan kişilerin ödemesi ise PTT yoluyla aylık 275 TL olarak ödenir. Ödemeler 2 ayda bir 550 TL olarak yapılır ve askerlik kısa dönem ise 6 ay, normal dönem ise 12 ay boyunca devam eder.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.